Регресия във възрастта

Регресия означава „връщане назад” в даден минал момент.
Регресивната терапия, която прилагаме, е основен метод на хипнотерапията. Оказва бързо лечебно въздействие при случаите на неотработени травми в миналото (катастрофа, смърт на близък, изнасилване и др.) Тя спада към така наречените катарзисни техники на психотерапията. Основната й презумция е, че чрез репродукцията на травмиращите минали събития и повторното им изживяване в хипноза се постига значително намаляване на негативния емоционален заряд - те стават по-неутрални като възприятие и усещане и чувствителността на клиента към тях значително и прогресивно отслабва -десенсибилизира се.
Регресивната терапия е подходяща за лечение на депресии, фобии, посттравматични стресови разстройства, хранителни разстройства, зависимости и др. Като лечебен метод съдейства и на здрави хора, които желаят да се справят с нерешени в миналото екзистенциални проблеми, да прекъснат и предефинират нежелани за тях, емоционално закотвящи връзки и събития.
Възрастовата регресия е и средство за самопознание, що се отнася до света на усещанията и емоциите, който се разкрива пред нас, когато сме в хипноза. Те оживяват и могат да бъдат съхранени или променени в зависимост от чувството на комфорт и познание, което носят.

СПЕЦИАЛИСТИ

Силвана Дюлгерова
Силвана Дюлгерова
Рена Николова
Рена Николова
Наталия Филипова
Наталия Филипова

КОНТАКТИ

С предварително записване

телефон: 0887 55 12 29
гр. Стара Загора
ул. Васил Левски № 15
© 2018 All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.