Сваляне на килограми

Печат

Мотивационни програми * Тиймбилдинг

Много хора, на които им предстои сваляне на значително количество излишно тегло, не знаят откъде да започнат и как да се мотивират. Понякога от наличието на прекалено много информация не могат да отсеят най-нужното, а понякога не смеят да прекрачат зоната на комфорта си. Все пак има няколко основни стъпки, които биха били от помощ на всеки.

На пръв поглед свалянето на тегло изглежда толкова лесно – знаем, че за да го постигнем, усвоените калории от храната трябва да са по-малко от изразходваните.

Но реално излиза, че това може да не е лесна задача, особено ако не знаете откъде да започнете и какви са най-важните стъпки, които трябва да предприемете.

Още повече ако ви предстои сваляне на 30, 40, 50 и повече килограми. Само човек, който е минал по този път знае, че не е достатъчно само да следиш храната и движението си. Нужна е и много работа с мислите, нагласата, емоциите.

Едно е да свалиш „онези 3 килограма, които пречат да изглеждам в топ форма на плажа“, съвсем друго е да се отървеш от голямото наднормено тегло, което застрашава здравето ти.